Skip to content
Nwes Horizontal 01Nwes Horizontal 01

2019 NASCAR WHELEN EURO SERIES - ROUND 3&4 
NASCAR GP ITALY - AUTODROMO DI FRANCIACORTA

DOWNLOAD IN PDF | RACE CENTER

Thursday, May 9

13:00 – 18:00 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS (Technical pit-boxes)
16:15 – 16:45 Elite Club SESSION 1 (30 min)
16:55 – 17:25 Elite Club SESSION 2 (30 min)
17:35 – 18:05 Elite Club SESSION 3 (30 min)
18:15 – 18:30 All Podium Elite Club (Paddock)

Friday, May 10

08:00 – 09:00 All DRIVERS REGISTRATIONS (Race Control Tower – ground floor)
09:00 – 11:00 All PRIVATE PRACTICES (120 Min)
12:00 – 12:30 All MANDATORY BRIEFING Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
13:30 – 14:00 Elite 1 FREE PRACTICE 1 (30 min)
14:05 – 14:35 Elite 2 FREE PRACTICE 1 (30 min)
16:55 – 17:25 Elite 1 FREE PRACTICE 2 (30 min)
17:30 – 18:05 Elite 2 FREE PRACTICE 2 (30 min)

Saturday, May 11

09:50 All PRE-GRID OPENS (cars must park in pit-lane in order of Elite 1 combined practices)
10:00 – 10:10 Elite 1 QUALIFYING (10 min)
10:15 – 10:20 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:30 – 10:50 Elite 2 QUALIFYING (20 min)
10:55 – 11:00 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
12:45 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-box – Drivers ready in their cars)
13:00 – 13:20 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:20 Elite 1 National anthems (USA followed by Italy)
13:30 – 14:10 Elite 1 ELITE 1 SATURDAY RACE (29 LAPS – 73.08 KM) – Green Flag 1 Pace lap
14:15 – 14 :30 Elite 1 Podium Ceremony
16:45 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers and crew in line)
16:40 Elite 2 National anthems (USA followed by Italy)
17:00 – 17:30 Elite 2 ELITE 2 SATURDAY RACE (24 LAPS – 60.48 KM) – Green Flag 1 Pace lap
17:35 – 17 :50 Elite 2 Podium Ceremony
17:35 Elite 2 POST RACE INSPECTIONS (Technical Pit-Box and Parc Fermé)

Sunday, May 12

09:00 – 09:10 All WARMUP (10 min)
10:05 – 10:20 Elite 2 AUTOGRAPH SESSION
10h45 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers and crew in line)
10:40 Elite 2 National anthems (USA followed by Italy)
11:00 – 11:30 Elite 2 ELITE 2 SUNDAY RACE (24 LAPS – 60.48 KM) – Green Flag 1 Pace lap
11:35 – 11:50 Elite 2 Podium Ceremony
13:40 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-box – Drivers ready in their cars)
13:55 – 14:15 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
14:20 Elite 1 National anthems (USA followed by Italy)
14:30 – 15:10 Elite 1 ELITE 1 SUNDAY RACE (29 LAPS – 73.08 KM) – Green Flag 1 Pace lap
15:15 – 15:30 Elite 1 Podium Ceremony