Skip to content
Nwes Horizontal 01Nwes Horizontal 01

2019 NASCAR WHELEN EURO SERIES - ROUND 1&2 
NASCAR GP SPAIN - CIRCUIT RICARDO TORMO

DOWNLOAD IN PDF | RACE CENTER

Wednesday, April 10

14:00 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes

Thursday, April 11

13:00 – 16:00 All PRIVATE PRE-SEASON PRACTICES (180 Min)
16:30 – 17:00 Elite Club SESSION 1 (30 min)
17:10 – 17:40 Elite Club SESSION 2 (30 min)
17:50 – 18:20 Elite Club SESSION 3 (30 min)
18:30 – 18:45 All Podium Elite Club

Friday, April 12

08:00 – 12:30 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS (Technical pit-boxes)
09:00 – 11:00 All DRIVERS REGISTRATIONS (NWES Office – ground floor Race Control building)
13:30 – 14:00 Elite 1 FREE PRACTICE 1 (30 min)
14:05 – 14:35 Elite 2 FREE PRACTICE 1 (30 min)
16:00 – 16:30 Elite 1 FREE PRACTICE 2 (30 min)
16:35 – 17:05 Elite 2 FREE PRACTICE 2 (30 min)

Saturday, April 13

08:30 – 08:45 All MANDATORY BRIEFING: Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
09:50 All PRE-GRID OPENS (cars must park in pit-lane in order of Elite 1 combined practices)
10:00 – 10:10 Elite 1 QUALIFYING (10 min)
10:15 – 10:20 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:30 – 10:50 Elite 2 QUALIFYING (20 min)
10:55 – 11:00 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
12:45 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-box – Drivers ready in their cars)
13:00 – 13:20 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:20 Elite 1 National anthems (USA followed by Spain)
13:30 – 14:10 Elite 1 ELITE 1 SATURDAY RACE (18 LAPS – 72.90 KM) – Green Flag 1 Pace lap
14:15 – 14 :30 Elite 1 Podium Ceremony
16:35 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers and crew in line)
16:40 Elite 2 National anthems (USA followed by Spain)
17:00 – 17:30 Elite 2 ELITE 2 SATURDAY RACE (15 LAPS – 60.75 KM) – Green Flag 1 Pace lap
17:35 – 17 :50 Elite 2 Podium Ceremony

Sunday, April 14

09:00 – 09:10 All WARMUP (10 min)
10:05 – 10:20 Elite 2 AUTOGRAPH SESSION
10:20 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers and crew in line)
10:25 Elite 2 National anthems (USA followed by Spain)
10:45 – 11:15 Elite 2 ELITE 2 SUNDAY RACE (15 LAPS – 60.75 KM) – Green Flag 1 Pace lap
11:20 – 11:35 Elite 2 Podium Ceremony
13:25 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-box – Drivers ready in their cars)
13:35 – 14:00 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
14:00 Elite 1 National anthems (USA followed by Spain)
14:10 – 14:50 Elite 1 ELITE 1 SUNDAY RACE (18 LAPS – 72.90 KM) – Green Flag 1 Pace lap
14:55 – 15:10 Elite 1 Podium Ceremony