Skip to content
Nwes Horizontal 01Nwes Horizontal 01

2019 NASCAR WHELEN EURO SERIES - FINALS 1&2 
NASCAR GP BELGIUM - CIRCUIT ZOLDER

DOWNLOAD IN PDF | RACE CENTER

Wednesday, October 2

14:00 – 20:30 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes

Thursday, October 3

11:25 – 11:55 Elite Club SESSION 1 (30 min)
13:05 – 13:35 Elite Club SESSION 1 (30 min)
15:05 – 15:35 Elite Club SESSION 1 (30 min)
16:00 All PARADE DEPARTURE (all cars ready in pit-lane)
16:15 – 18:30 All PARADE IN TOWN (Heldenplein 1- 3550 Heusden-Zolder)
CARS TECHNICAL INSPECTIONS & DRIVERS REGISTRATIONS
AUTOGRAPHS SESSION

Friday, October 4

08:30 – 12:30 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS
11:30 – 12:00 All MANDATORY BRIEFING Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
14:05 – 14:35 Elite 1 FREE PRACTICE 1 (30 min)
12:50 – 13:20 Elite 2 FREE PRACTICE 1 (30 min)
15:30 – 16:00 Elite 1 FREE PRACTICE 2 (30 min)
16:10 – 16:40 Elite 2 FREE PRACTICE 2 (30 min)

Saturday, October 5

10:00 – 10:10 Elite 1 QUALIFYING (10 min)
10:15 – 10:20 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:30 – 10:50 Elite 2 QUALIFYING (20 min)
10:55 – 11:00 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
13:10 – 13:30 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:35 Elite 1 National anthems
13:45 – 14:25 Elite 1 ELITE 1 Semi Final 1 (18 LAPS – 72.20 Km) – Green Flag 1 Pace lap
16:30 – 16:50 All PIT WALK & AUTOGRAPH SESSION
17:05 – 17:35 Elite 2 ELITE 2 Saturday Race (15 LAPS – 60.17 Km) – Green Flag 1 Pace lap

Sunday, October 6

09:00 – 09:45 All PIT WALK & AUTOGRAPH SESSION
10:05 – 10:15 All WARMUP (10 min)
11:15 – 11:45 Elite 2 ELITE 2 Sunday Race (15 LAPS – 60.17 Km) – Green Flag 1 Pace lap
11:50 Elite 2 ELITE 2 SEASON PRIZE GIVING on the podium
15:10 – 15:30 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
15:35 Elite 1 National anthems (USA followed by Czech Republic)
15:45 – 16:25 Elite 1 ELITE 1 Sunday Race (18 LAPS – 72.20 Km) – Green Flag 1 Pace lap
16:30 Elite 1 ELITE 1 SEASON PRIZE GIVING on the podium
17:30 All SEASON FINALS COCKTAIL